Hayvan Bakımevimiz Sevimli Dostlarımızın Hep Yanında

Hayvan Bakımevimiz Sevimli Dostlarımızın Hep Yanında

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevimiz, sokaklardaki sahipsiz dostlarımızın yanında olmak ve bakımlarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

            Yıl içinde binlerce sahipsiz hayvanın tedavisinin ve bakımının yapıldığı Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde geçtiğimiz ay içerisinde çeşitli nedenlerle yaralanan ya da hastalanan 73 sahipsiz hayvana cerrahi müdahale yapıldı ve böylelikle can dostlarımız onlara gözü gibi bakan veteriner hekimlerimiz sayesinde sağlıklarına kavuştu.

            Kısırlaştırma ve Aşılama İşlemleri Tüm Hızıyla Sürüyor

            Hayvan Bakımevimizde ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının rutin olarak kısırlaştırma ve aşılama işlemleri de sürüyor. Geçtiğimiz ay Hayvan Bakımevimizde sahipsiz 8 kedi ve 19 köpeğe kısırlaştırma işlemi uygulandı. Ayrıca iç-dış parazit ve kuduz yönünden aşılanan 101 sokak hayvanının bakımları tamamlandı.

            Hayvan Bakımevi personelimiz, son bir ay içinde hayvansever vatandaşlarımız tarafından gelen sokak hayvanlarıyla ilgili 287 talebi cevaplayarak can dostlarımıza yardımcı oldu.

            Can Dostlarımız Yeni Yuvalarına Kavuşuyor

            Sokaklarda yaşayan ve hayvansever vatandaşlarımızın da desteği ve bildirimleriyle Geçici Hayvan Bakımevimize getirdiğimiz sevimli dostlarımız, rutin sağlık kontrollerinin ardından ‘Yeni Bir Başlangıç’ projemiz kapsamında sahiplendirilmeye devam ediyor.

            Son bir ay içerisinde 7 can dostumuz daha onları seven ve evlerinde bakımını üstlenmek isteyen ailelerine teslim edildi.