KURTULUŞ BAYRAMI KORTEJİNDE 100. YIL COŞKUSU DORUĞA ULAŞTI

KURTULUŞ BAYRAMI KORTEJİNDE 100. YIL COŞKUSU DORUĞA ULAŞTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Merkez Süleymanpaşa İlçesinde kortej yürüyüşü düzenledi. Köprübaşı mevkinde başlayan dev korteje Tekirdağlılar büyük ilgi gösterdi. Yüzlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla bando eşliğinde çalınan marşlara eşlik etti ve Tekirdağ’ın kurtuluşunun 100. yılı coşkusuna ortak oldu.

Kortej yürüyüşü Sahil Dolgu sahada oluşturulan konser alanında son buldu. Burada toplanan binlerce Tekirdağlıya hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın kurtuluşunun 100. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün bir kez daha Tekirdağ ile gurur duydum. Bu alanı dolduran, Kurtuluş coşkumuza ortak olan siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir ve bu kalp sonsuza kadar atmaya devam edecektir. Tekirdağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun” dedi.

Atatürk ve Türk bayrakları ile sahil Dolgu alan üzerinde gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Motorlu Yamaç Paraşütü gösterileri de vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Korteje Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, Sivil Toplum Kuruluşları, gaziler, TEMOD Motosiklet Kulübü üyeleri ve Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.