CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CANDAN YÜCEER’İN TEKİRDAĞ’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CANDAN YÜCEER’İN TEKİRDAĞ’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Tekirdağımızın yürekli halkı bundan tam 100 yıl önce eşsiz bir kahramanlık göstererek Kurtuluş Savaşı destanımızın altın sayfalarından birini yazdı. Tekirdağlılar Türk milletini esaret altına almak isteyen emperyalistlerin karşısında topyekûn mücadele ederek tüm mazlum halklara umut olan bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Bizlere bağımsız ve özgür bir Cumhuriyet bırakmak için canlarını feda eden Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarının hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.

Bir asır önce genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle hayatları pahasına bu toprakları savunarak düşman işgalinden kurtaran atalarımız sadece işgalcilere karşı değil içerdeki hainlere karşı da mücadele etmişlerdir. Büyük fedakarlıklar sonucunda kazanılan büyük zaferi Cumhuriyet ile taçlandıran atalarımızın emanetine onların azim ve kararlılıklarından güç alarak sahip çıkacağız. Kurtuluş mücadelesinin kahramanlarına duyduğumuz minnet, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak ve gelecek kuşaklara aktarma azmimizi güçlendirmektedir.

Tekirdağ için 13 Kasım demek azmin, kararlılığın, birlik olmanın, esaret zincirinin kırılmasının ve tam bağımsızlık tutkusuyla birbirine kenetlenmenin günü demektir. Bugün ise bizlere düşen en önemli görev atalarımızın bizlere bıraktığı mirası korumak ve bu topraklarda kardeşçe, barış ve refah içinde yaşayarak Cumhuriyetimizi ileriye taşımak; Atatürk’ün çizdiği laik, demokratik ve çağdaş Türkiye hedefine, O’nun ışığıyla aydınlattığı yolda hiç durmadan yürümektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tekirdağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor, tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.