MALKARA İLÇESİNE BAĞLI HEMİT, YILANLI VE YAYLAGÖNE MAHALLELERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOL TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

MALKARA İLÇESİNE BAĞLI HEMİT, YILANLI VE YAYLAGÖNE MAHALLELERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOL TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

İl genelinde vatandaşların hayatını kolaylaştıran projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde başlattığı yol hamlesini aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından yapımı tamamlanan, Malkara ilçesine bağlı Hemit, Yılanlı ve Yaylagöne Mahallelerini birbirine bağlayan 13 km’lik yol düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayata geçirilen proje ile Malkara ilçesine bağlı Hemit, Yılanlı ve Yaylagöne mahallelerini birbirine bağlayan 13 kilometrelik güzergâhta altyapı imalatları, yol genişletme çalışmaları ve silindirle sıkıştırılmış beton serim faaliyetleri tamamlanan bağlantı yolu hizmete sunuldu.

BAŞKAN ALBAYRAK: “2023 YILI SONUNDA TEKİRDAĞ’DA YOL SORUNUNU TAMAMEN ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ”

Törende bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşların yaşamını kolaylaştıran bir hizmeti daha tamamlamış olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Malkara ilçemize bağlı Hemit, Yılanlı ve Yaylagöne mahallelerimizi birbirine bağlayan 13 kilometrelik güzergâhta hem altyapı sorunlarını çözmek hem de ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmek amacıyla bir proje hazırladık. Kaliteli ve uzun ömürlü üstyapının ancak sağlam bir altyapı ile mümkün olabileceği gerçeğinden hareketle bu hat üzerinde öncelikli olarak altyapı çalışması gerçekleştirdik. Altyapı imalatlarımızın tamamlanmasının ardından yol genişletme çalışması yaptık. Son olarak da yollarımıza yüksek dayanıklılık özelliği olan silindirle sıkıştırılmış beton serdik. Hemit, Yılanlı ve Yaylagöne mahallelerimizi birbirine bağlayan 13 kilometrelik yolda hem altyapı hem de üstyapı sorununu çözmüş bulunuyoruz. 1 Kasım itibariyle il genelinde büyük bir yol hamlesi başlattık. 2023 yılı sonunda Tekirdağ’da yol sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu hizmetlerimizin siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende ayrıca bir konuşma yapan Malkara Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Vasfi Güner ve Hemit Mahallesi Muhtarı Erdoğan Çaylak da, yolun yapımında emeği geçen Başkan Albayrak’a teşekkür ettiler ve hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak yolun açılışı gerçekleştirildi.