13 KASIM TEKİRDAĞ’IN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

13 KASIM TEKİRDAĞ’IN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun dört bir yanı Avrupalı Devletler tarafından işgal edilmişti. İşgaller karşısında tepkisiz kalmayan Milletimiz,“ya istiklal ya ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Milli Mücadele döneminde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her kesimden insanımız bütün imkanlarını seferber ederek ve canlarını ortaya koyarak vatan savunmasında mücadele etmiş, büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş SavaşıylaAnadolu’nun ilelebet Türk toprağı olarak kalacağı tüm dünyaya kabul ettirilmiştir.
Kazanılan şanlı zaferlerin verdiği ilham ve cesaretle işgal altındaki diğer topraklarımız da kurtarılmıştır. Kurtarılan topraklarımız içinde; Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan, Vatan Şairi Namık Kemal’in doğduğu, Çanakkale’nin kahraman alayı 57. Alay’ın kurulduğu ve sefere çıktığı, Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımız da vardır.
1922 yılının Kasım ayında Tekirdağ’ın tüm ilçeleri özgürlüğüne kavuşmuş, “mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, şehitlerimizin son örtüsü” bayrağımız özgürce yeniden göndere çekilmiş, Ezan-ı Muhammedi yeniden okunmaya başlanmıştır.
Kutlu zaferin ardından, adeta küllerinden yeniden doğan Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti, gün geçtikçe güçlenen ordusu, kalkınma yolunda yaptığı atılımlarla dünyanın gelişmişliği sayılı ülkeleri arasında yerini almıştır.
Cennet Vatanımızın “Mavi Gözlü il”i Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını feda eden Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.