KIZ KARDEŞİM PROJESİ, GİRİŞİMCİ KADINLARA 3 MİLYON TL’LİK HİBE DESTEĞİ SAĞLADI

KIZ KARDEŞİM PROJESİ, GİRİŞİMCİ KADINLARA 3 MİLYON TL’LİK HİBE DESTEĞİ SAĞLADI
blank

KIZ KARDEŞİM PROJESİ, GİRİŞİMCİ KADINLARA

3 MİLYON TL’LİK HİBE DESTEĞİ SAĞLADI

 

Kız Kardeşim Projesi Üçüncü Hibe Programı’nda bu yıl hibe verilen girişimci kadın sayısı ve hibe miktarı iki kat artırıldı, 60 girişimci kadına 50 biner TL olmak üzere toplamda 3 milyon TL’lik destek sağlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Coca-Cola Türkiye, ve Habitat Derneği iş birliğiyle kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek yürütülen Kız Kardeşim Projesi hibe programı kapsamında hibe almaya hak kazanan girişimci kadınlar düzenlenen törenle duyuruldu.

Programın tanıtım törenine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Serin Onkardeşler katıldı.

2022 yılı Hibe Programı 4 aşama halinde gerçekleştirildi.

Kapsamı, imalat, yeme ve içme, bilgi ve iletişim, konaklama sektörlerini içine alacak şekilde genişletilen programda, online başvuruların tamamlanmasının ardından değerlendirme sürecine geçildi.

Bu sürecin ardından bölgesel mülakatlar gerçekleştirildi. Bölgesel mülakatı başarıyla geçen girişimci kadınlar Hibe Programı Eğitim Kampı’na katılarak kamp müfredatlarını içeren eğitimler aldı.

Final değerlendirmelerini başarıyla tamamlayan 60 girişimci kadın, iş geliştirme hibesiyle desteklendi ve projenin finansal kurum ortağı olan Akbank’ın avantajlı destek paketlerinden yararlanmaya hak kazandı.

Kız Kardeşim Projesi Üçüncü Hibe Programı’nda bu yıl hibe verilen girişimci kadın sayısı ve hibe miktarı iki kat artırıldı.

60 girişimci kadına 50 biner TL olmak üzere toplamda 3 milyon TL’lik destek sağlandı.

Proje kapsamında bugüne kadar 101 girişimci kadına, işlerini büyütmeleri amacıyla destek sağlandı.

Kız Kardeşim Projesi, 2021 Yılında Ulusal ve Uluslararasında 8 Ödül Aldı

Programda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “Bugün; kadın girişimcilerimiz için çok anlamlı bir proje olan ve adeta bir marka haline gelen ‘Kız Kardeşim Hibe Programı’ Ödül Töreninde bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında 7 yıldır yürüttüğümüz Kız Kardeşim Projesi, birçok projeye örnek oldu.İl ve ilçelerdeki kadın girişimcilerimizi cesaretlendirdi, Girişimcilerimizin ürünlerini ve satışlarını artırmalarına destek oldu.Kız Kardeşim Projesi, 2021 yılında ulusal ve uluslararasında 8 ödül aldı.İşletme sermayesine ihtiyaç duyan kadın girişimcilerimize toplam 1 milyon TL’nin üzerinde hibe desteği sağladı.2022 yılında ise mevcut faaliyetlerinin üzerine yenilerini ekleyerek, bir yandan projemizin yarattığı etkiyi büyütürken, diğer yandan daha çok kadın girişimcimize dokunmaya odaklandık” dedi.

 

Avrupa’nın Sayılı Kadın Girişimcilik Ağlarından Olan Tobb İl Kadın Girişimci Kurullarımız, Projeye Yürekten Destek Verdiler

 

Cengiz Günay; İşte bugün de, hibe programımız kapsamında; 60 girişimci kadına 50’şer bin TL iş geliştirme hibesi veriyoruz. Böylelikle, geçen yıla göre hem hibe kazanan kadın girişimci sayısı, hem de kişi başı hibe tutarı iki katına çıkmış oldu. Paydaşlarımız ile birlikte geleneksel hale gelen hibe programının, önümüzdeki süreçte de devam etmesinden büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum. 81 ilin tamamını kapsayan, Avrupa’nın sayılı kadın girişimcilik ağlarından olan TOBB il Kadın Girişimci Kurullarımız, projeye yürekten destek verdiler, projeyi sahiplendiler. Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren, eğitim veya hibe desteğine ihtiyaç duyan kadın girişimcileri tespit ettiler.Kadın girişimcileri eğitimlere katılmaya teşvik ettiler. TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzun Kıymetli Başkanı Nurten Hanım başta olmak üzere, tüm kurul başkanlarımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum.Girişimcilik ekosistemindeki ana paydaşlarımızdan Habitat Derneği, projenin uygulayıcısı olarak tüm Türkiye’deki gönüllüleriyle eğitimleri üstlendi.Eğitimleri 70 binden fazla kadına ulaştırdılar. Sezai Bey başta olmak üzere tüm Habitat ekibine teşekkür ediyorum. Coca-Cola Türkiye, projeye finansal destek sağladı, tüm ihtiyaçlarımıza anında cevap verdi.Bu sayede projenin görünürlüğü arttı. Coca Cola Türkiye Genel Müdürü Başak hanım başta olmak üzere, tüm ekibe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

 

Kadın Girişimcilerimizi Her Alanda Destekliyoruz

 

Günay konuşmasının son bölümünde; “Yeni dönemde proje paydaşlarımızdan biri olan Akbank’a sağlayacağı finansal destekler için ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne projeye sağlayacağı akademik katkıları için teşekkür ediyorum.  Son olarak Nurten Hanım’ın da vurgulamış olduğu bir konuya tekrar değinmek isterim. Bugün, proje kapsamında hibe alan kadın girişimci sayımız 60 olsa da, hibe alanlar kadar alamayan kadın girişimcilerimizi de kutlamak istiyorum.Satış-Pazarlama’dan, Sıfır Atığa, İnternet Reklamcılığından Finansal Okuryazarlığa kadar işlerini geliştirmelerine yönelik birçok eğitimden faydalandılar.Bu vesileyle projeye katılan tüm kadın girişimcilerimize buradan sesleniyor, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, kapımızın tüm kadın girişimcilere her zaman açık olduğunu, girişimcilerimizin her zaman yanında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Sözlerime son verirken hibe kazanan girişimci kadınları tekrar tebrik ediyor, projenin 2023 yılında da başarı ile yoluna devam etmesini temenni ediyorum.” Dedi.