Atatürk’ün Vefatının 84. Yıl Dönümü Münasebetiyle Anma Programı Düzenlendi

Atatürk’ün Vefatının 84. Yıl Dönümü Münasebetiyle Anma Programı Düzenlendi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Anma Programı düzenlendi.

Anma Programı öncesinde Vali Yıldırım ve protokol üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atatürk konulu kitap ve fotoğraf sergisini gezdi.

Anma programına Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız’ın okunması ile başladı.

Sonrasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Demirhan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Öğretim Üyesi Demirhan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Dünya tarihi çağlar boyunca üstün nitelikli askerlerin ve yüksek yetenekli devlet adamlarının etkin yaşamlarını dile getirir. Fakat asker ve devlet adamlığı nitelik ve yetenekleri bir bütün olarak kendi kişiliğinde toplamış bulunan pek az örnek insan vardır. Mustafa Kemal Atatürk bu müstesna insanlardan biridir.

İslam dünyasının Mustafa Kemal Atatürk’e bakışı ile ilgili bir örnek vermek istiyorum. Tunus Cumhurbaşkanı Habib Burgiba; “Biz Atatürk’ün kişiliğinde savaş alanlarında büyük bir lider. Harp bittikten sonra her şeyin büsbütün kaybolduğu sanıldığı bir anda ulusların ümidini kesmeyi şiddetle reddeden büyük insanı yüceltiyor ve kutluyoruz. Atatürk, ölümü kölelikten üstün tutan bir ulusun neler yapabileceğini dünyaya gösterdi. Bu örnek hiç unutulmayacak. Onun ölmez eseri egemenliklerini elde etmiş ulusların kaderlerinde önemli bir rol oynayacak, ışık tutacak ve hepimize ilham kaynağı olacaktır.” ” dedi.

Ardından TBMM Başkanı Şentop’un mesajı okundu. Meclis Başkanı Şentop mesajında şu ifadeler yer verdi: Gazi Meclisimizin ilk Başkanı, ilk Cumhurbaşkanımız, Millî Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84’üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin tam bağımsızlık idealini şahsında somut hale getirmiş bir liderdir. O ve yol arkadaşları, sonraki kuşaklara sadece bir vatan emanet etmekle kalmamış, uğruna can verme kararlılığına sahip olduğumuz millî bir ülkü ve millî bir irade bırakmışlardır.

Bütün dünya karmaşa içinde çalkalanırken bugün ülkemiz barış ve huzur içerisinde geleceğe doğru yürüyorsa, bu durum, onun liderliğinde Millî Mücadele kahramanlarının önümüze koyduğu hedef, vizyon ve bizlerin bu uğurda kararlı mücadelesiyle mümkün olmaktadır. Herkes şunu iyi bilmelidir ki milletimiz, tam bağımsız ve yeniden büyük Türkiye ideali yolunda ebediyete kadar azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir

Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedî âleme irtihal edişinin 84’üncü yıldönümünde bir kez daha hayırla ve minnetle anıyor, istiklalimize, hürriyetimize, millî ve manevi değerlerimize hizmet etme bahtiyarlığına erişen bütün devlet adamlarımızı, ayrıca bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şâd olsun.”

Ardından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı münasebeti ile düzenlenen Atatürk temalı, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu orotoryonun sahnelenmesinin ardından anma programı sona erdi.