TREDAŞ’TA ZORLU YOLLAR OFF ROAD EĞİTİMLERİ İLE AŞILIYOR

TREDAŞ’TA ZORLU YOLLAR OFF ROAD EĞİTİMLERİ İLE AŞILIYOR

 

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ); Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da elektrik enerjisinikaliteli ve kesintisiz sunabilmek için geliştirdiği yöntemlerden biri olanoff road sürüş eğitimlerini düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.

TREDAŞ, Trakya Bölgesi’nde üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda, yaklaşık 2 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmetini, enkaliteli şekilde, kesintisiz olarak sağlamak amacıyla en yeni teknolojileri kullanıyor. Faaliyetlerini sürdürürken İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda da büyük bir titizlikle hareket eden TREDAŞ, çalışanlarına iş güvenliği konusunda sürekli eğitimler veriyor vesaha denetimlerini büyük bir dikkatle hayata geçiriyor. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yıl da personel eğitimlerine ara vermeden devam eden TREDAŞ,  off road sürüş eğitimleri ile çalışanlarının sürüş yetkinliklerini daha da artırmayı hedefliyor.

TREDAŞ, Trakya Bölgesi’nin her yerine kesintisiz ve hızlı elektrik hizmeti sunabilmek için  trafiğe açık karayollarının yanı sıra doğanın zor koşullarına da adapte olarak aynı hızda süregelecek bir ulaştırma tekniği benimsiyor. Bu doğrultudaoff road sürüş eğitimleri gerçekleştiren TREDAŞ, dağlık bölgelerin engebeli ve tehlike teşkil eden yollarında arazi araçları ile eğitimler düzenliyor. Bu eğitimler,  TREDAŞ’ın elektrik hizmetini daha etkin olarak aktarmasına yardımcı olurken, off road sürüş teknikleri ile kaliteli hizmet politikasını güçlendiriyor.

TREDAŞ’ın bu dönem gerçekleşen eğitim uygulamasına toplamda 66 çalışan katıldı. Eğitimlere katılanların yüzde 40’ı arıza onarım birimi olarak “Off Road-Defansif ve İleri Sürüş Teknikleri” dersi, 26’sı ise “Güvenli Sürüş Teknikleri” dersi aldı.

Off road sürüş eğitimleriyle tüm koşullara uyum sağlamanın önemini, güvenli bir şekilde iş süreçlerine entegre eden TREDAŞ, Trakya Bölgesi’nde hizmet verdiği müşterilerine en etkili şekilde ulaşmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Off road sürüş eğitimleri hakkında:

Off road sürüş eğitimlerinin bilinen en büyük amacı sürücülere güvenli ve defansif sürüş tekniklerini öğretmek olmanın yanı sıra,trafikteki tehlikeleri de algılama bilincinin oluşmasını sağlamaktır. TREDAŞ, eğitim sürecinin amaçlarına uygun olarak sürücülerini önceden oluşabilecek kaza senaryolarına hazırlarken; tırmanma, çamur zeminde ilerleme, saplanan aracı kurtarma ve tek teker uygulamaları gibi çeşitli parkurlarda tecrübe kazandırmaktadır. Parkurların en kullanışlı yönü ise oluşabilecek riskleri fark etmek ve bu risklere zamanında müdahale edebilme yetkinliğini uygulanabilir kılmaktır.