Nizamettin Demirdöven İlkokulu Temel Atma Töreni Düzenlendi

Nizamettin Demirdöven İlkokulu Temel Atma Töreni Düzenlendi

Vali Aziz Yıldırım, bir kısmı Marmaraereğlisi Belediyesi bir kısmı ise devlet bütçesi ile yaptırılacak olan 24 Derslikli Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkımı gerçekleştirilen Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun eski yerinde yeniden yapılacak. Yapılacak olan okul için Marmaraereğlisi ilçemizde Temel Atma Töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Sahil Güvenlik 88 Komutanı Burak Akanpınar, İl Milli Eğitim Müdür V. Halit Eren, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halit Eren, “İlimizde deprem etütleri çerçevesinde çalışma yapıldı. Nizamettin Demirdöven İlkokulu için de yıkım kararı çıkmış ve akabinde işlemler gerçekleştirildi. Yine eski ismi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini 24 derslikli olarak gerçekleştirecektir. Bunun yanı sıra konferans, çok amaçlı salon, yemekhanesi ile bölgenin güzide bir eğitim kurumu olacaktır. Devlet yatırım programları çerçevesinde hayırsever bağışçılarımızın desteği de çok önemlidir. Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığımıza da hayırları için teşekkür ediyoruz.”dedi.

Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun yıkımı gerçekleştirildi. Yenisinin de inşaatının temelini attık. Kısmet olursa okulumuzun teslimi Ocak ayı sonunda yapılacak. İnşallah zamanında bitiririz. İnşallah bir tane de Marmaraereğlisi’ne bir okul inşaatı başlarız ve 3 tane okulumuz yapılmış olur. İnşallah okulumuzun açılışında da hep birlikte oluruz. ”şeklinde konuştu.

Törende konuşan Vali Yıldırım; Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Kıymetli başkanımız burada hakikaten güzel bir hizmete vesile oluyor. İnşallah burada yapılacak olan okulumuz daha güvenli bir bina olarak çocuklarımızın, öğretmenlerimizin hizmetine sunulacak. Ailelerimiz güvenli bir şekilde çocuklarını okullarına gönderecekler, gözleri arkada kalmayacak. İnşallah bu okul onlarca yıl eğitime hizmet edecek. Arzumuz uzun süreli dayanan binalar yapmak. Hepimizin bildiği gibi memleketimizde depremler eksik olmuyor. Bizim bunlara her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Hazırlık nasıl olur ? Binalarımızı sağlam yaparak hazırlıklı olabiliriz.

Burada Belediye Başkanımız el verdi. Kendisi bu okulu da ben yapayım dedi. Sağolsun kendilerine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Tekirdağımıza, öğrencilerimize, eğitim camiamıza hayırlı, uğurlu olsun.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak temel atma başlatıldı.

Nizamettin Demirdöven İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı tip projeleri kapsamında 24 derslikli bir ilkokul olarak yaptırılacaktır. Konferans salonu, çok amaçlı salonu, beceri atölyeleri, yemekhaneleri, ve geniş oyun tenefüs alanlarıyla güzide bir eğitim kurumu olacaktır.