Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede SEM-KA Plastik Limited Şirketi’ni Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede SEM-KA Plastik Limited Şirketi’ni Ziyaret Etti

Vali Aziz Yıldırım ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede Kapaklı ilçemizde kurulan bağlantı elamanları üretecek olan Ejot Tezmak Firması’nın açılışına katıldı.

Açılış Tezman Holding CEO’su Erol Tezman’ın ve Ejot Grup CEO’su Christian Kocherscheidt’nin firmaları ve kurulan fabrika hakkında bilgi vermesi ile başladı. Ardından Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Jürgen Schulz bir konuşma yaparak firma sahiplerini tebrik etti.

Ardından konuşan Bakan Yardımcısı Büyükdede; “Ülkemizin çok önemli sektörlerinden biri olan bağlantı elemanlarına değer katan Ejot Tezmak firmamızın yeni yatırımlarının hem sektörümüz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz bağlantı elemanları sektöründe dünyada ilk 8’de yer almaktadır. Avrupa’da da Almanya, İtalya ve Türkiye ilk üç sırada yer almaktadır. Bu sektörün en önemli özelliği yerli ham madde kullanabilme kabiliyetidir. Şu anda bağlantı elemanları birliğinin bana verdiği bilgiye göre yılda 1 milyon ton bağlantı elemanı üretmekteyiz. Bunun da 220 bin tondan fazlasını ihraç ediyoruz. 2,5 milyar dolarlık toplam pazarda 750 milyon dolar kadar ihracatımız var. İhracatımız başta Almanya olmak üzere her yıl yüzde 10 civarından fazla artmaya devam etmektedir. Bunlarda cıvata, vida, somon, brondeladan oluşan bir üretim alanında bulunmaktayız. Açılışını yapacağımız bu fabrikada otomotiv, beyaz eşya, elektronik cihazlar sektöründe kaliteli vida üreterek büyük bir açığımızı kapattıkları için son derece önemli bir yer işgal ettiğini söylemem lazım.

Daha nice Alman firmalarının Türk firmaları ile bir araya gelmelerini, Tezmak’ta olduğu gibi bu kadar güzel işbirliklerinin burada teşekkül etmesini son derece arzu ederiz. Bu yatırımında hem firma sahiplerine hem Ülkemize hem Almanya’ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Bu yatırımın hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi ve toplu fotoğraf çekildi.

Fabrikanın Vali Yıldırım ve Bakan Yardımcısı Büyükdede tarafından gezilmesinin ardından açılış sona erdi.

Açılışa Vali Aziz Yıldırım ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Jürgen Schulz, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Tezman Holding CEO’su Erol Tezman’ın ve Ejot Grup CEO’su Christian Kocherscheidt, ilçe protokolü ve firmaların personelleri katıldı.