MESTAN ÖZCAN: “TÜRKİYE YÜZYILI MİLLETİMİZİN YÜZYILI OLACAKTIR”

MESTAN ÖZCAN: “TÜRKİYE YÜZYILI MİLLETİMİZİN YÜZYILI OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, önümüzdeki 100 yıl boyunca ulaşacağımız hedefleri ortaya koymuş olduk.
Peki Türkiye Yüzyılı nedir, hafızalarımızda nasıl yer edinmelidir. Buyurun hep birlikte yeniden hatırlayalım.
Türkiye yüzyılı, başarının yüzyılıdır. Türkiye yüzyılı, güven ve istikrarın yüzyılıdır. Türkiye yüzyılı, üretimin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, istiklalin ve istikbalin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, haklının yüzyılıdır. Türkiye yüzyılı, şefkatin yüzyılıdır. Türkiye yüzyılı, değerlerin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, barışın yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, bilimin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, iletişimin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, dijitalin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, gücün yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, verimliliğin yüzyılıdır.Türkiye yüzyılı, huzurun yüzyılıdır.
Cumhuriyetimizin birinci asrının son yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde Türkiye Yüzyılının ahdini yaptık. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle; “Türkiye yüzyılını, tüm bu kahramanlarımızın fedakârlıklarıyla sahip olduğumuz güven ve huzur ikliminde yükselteceğiz. Türkiye yüzyılını, ak saçlı büyüklerimizin, gönül coğrafyamızdaki dostlarımızın, el uzattığımız mazlumların dualarıyla yükselteceğiz. Türkiye yüzyılını, evlatlarının geleceği için yüreği kıpır-kıpır çarpan annelerin, babaların, hayata, evet, hayallerini geçirerek yükselteceğiz. Türkiye yüzyılını, gençlerimizin teknolojiden sanata, spordan çevreye kadar tüm alanlardaki beklentilerini karşılayarak yükselteceğiz. Türkiye yüzyılını, milli ve manevi değerlerimiz temelinde maziden atiye kurduğumuz köprüyü insani ve ahlaki sütunlarla tahkim ederek yükselteceğiz. Türkiye yüzyılını, ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik, her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz.”
Küresel düzeyde, söz, etki, üretim, ihracat, istihdam, özellikle bu istihdam gücünü kazanan ülkemiz, istikrar ve güvene sıkı sıkıya sahip çıkması halinde ulaşamayacağı hedef yoktur.
Türkiye Yüzyılında; günü kurtarmak değil, geleceği inşa etmek için, istikrarı tahkim ederek ülkemize eser ve hizmet kazandırmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi bu sayede en kısa sürede 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine, 100 milyar dolar turizm gelirine kavuşturacağız.
Yerli ve milli, yenilikçi ve yeşil üretim ekonomisi anlayışıyla, milli teknoloji hamlemizin desteğiyle sanayiden tarıma her alanda dünyadaki rekabet gücümüzü arttıracağız.
Tarihimizin en büyük kalkınma atılımını gerçekleştirirken küresel krizler karşısında kendi önceliklerimizi korumayı da başardık. Ülkemizi 81 vilayetiyle kavuşturduğumuz, her alanda çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, hatta kimi alanlarda gelişmiş devletlerin önüne geçilecek altyapı daha da geliştireceğiz.
Türkiye Yüzyılını ilan ettiğimiz günden bir gün sonra yerli otomobilimiz TOGG’un banttan çıkması da hedeflerimiz için bir mihenk taşı oldu. Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinin üretileceği TOGG Gemlik Kampüsünün ve banttan indirdiğimiz akıllı cihazlarımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
TOGG, Türkiye’nin, 85 milyonun ortak gururudur. Salgın şartlarına rağmen rekor hızla inşa edilen TOGG Gemlik Tesisi, 1,2 milyon metrekare arazi üzerinde 230 bin metrekare kapalı alana sahip bir eserdir.
Bu tesiste araştırma-geliştirme merkezi, tasarım merkezi, prototip geliştirme ve test merkezi, strateji ve yönetim merkezi ve test pisti bulunuyor.Tesis ayrıca çevreye duyarlı yeşil bir tesis.
TOGG Gemlik Kampüsü tam kapasiteye ulaştığında burada her yıl 175 bin araç üretilirken 4 bin 300 kişiye doğrudan, 20 bin kişiye dolaylı istihdam sağlanacak. 2030’a kadar üretilecek 1 milyon adet araçla milli gelirimize 50 milyon dolardan, cari açığın azaltılmasına 7 milyar dolardan fazla katkı sağlanacak.
Türkiye Yüzyılına damga vuran TOGG’un üretiminde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.
Ülkemizi asırlık projelerle buluşturan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.