“TOGG’A KARNI TOK GENÇLER BİNMELİ” “KAHVALTI MALİYETİ GÜNLÜK 55-60 TL”

“TOGG’A KARNI TOK GENÇLER BİNMELİ”  “KAHVALTI MALİYETİ GÜNLÜK 55-60 TL”
blank

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ AYGUN:

“TOGG’A KARNI TOK GENÇLER BİNMELİ”

“KAHVALTI MALİYETİ GÜNLÜK 55-60 TL”

“AİLELER, YUMURTAYI İKİYE BÖLÜP, ÇOCUĞUNA YEDİRİYOR!”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, mutfaktaki yangına işaret ederek, “İkinci yüzyıla karnı guruldayan çocuk ve gençlerle giremeyiz. TOGG’a karnı tok gençler binmelidir. Dört kişilik ailenin mutfak masrafı günlük 55-60 TL. Aileler bir yumurtayı ikiye bölüp çocuklarına yediriyor” dedi.

Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesini eleştirdi. Aygun, gıda sektörünün stratejik olduğunu vurgulayarak, “Kaliteli eğitim için çok iyi tarım uygulamaları gerekir. Karnı aç çocuklara iyi eğitim veremeyiz” dedi. Aygun, komisyona getirdiği bir yumurtayı ikiye bölerek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye gösterdi. “Bu nedir bilir misiniz, Sayın Bakan. Vatandaşımız bir yumurtayı böyle ikiye bölüp çocuklarına pay ediyor” diye konuştu.

Aygun, TOGG’a gönderme yaparak, “Bu arabaya sadece beşli yandaş işadamları ile onların çocukları mı binecek? Öyle ise millet de sizi indirecek” diye konuştu.

“KAHVALTI YAPMAK ATEŞTEN GÖMLEK”

Büyüyen beslenme sorununa işaret eden CHP Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Beslenme sorunu nedeniyle üniversitelere kayıt yaptıramayan öğrenci sayısı ise yüzde 350 arttı” dedi.

Aygun, Bakanlığın gıda güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu vurgulayarak, şu örnekleri verdi:

“Ancak bu konuda sınıfta kaldınız! Kahvaltı yapmak, ateşten gömlek giymeye dönüştü. Şu anda 30’luk yumurtalar, 68,95 TL’den satılıyor. 1 kilo Ezine peyniri 150, 1 litre süt 25-30 TL’den satılıyor. Siyah zeytinin kilosu 50 TL-87 TL arasında. Ekmek 4 lira. Dört kişilik ailenin kahvaltı maliyeti 55-60 TL. Bunun içinde simit, tereyağı, sucuk yok! Aileler, ince hesap yapıyor. Bir yumurtayı ikiye bölüp, çocuklarına yediriyor. Ekmeğini, yumurtasını bölüp yiyen bir toplum yarattınız!”

ÇİFTÇİNİN LİTRESİNİ 8.5’DAN SATTIĞI SÜT MARKETET 30 LİRA

Süt üreticisinin de perişan olduğuna işaret eden Aygun, “Süt ve et üreticisi can çekişiyor. 1 milyona yakın gebe ineğimiz kesime gitmiş ve Süt Konseyi zar zor 7,5 lira olan sütün litresini 8,5 liraya çıkardı. Ama bu da sorunu çözmüyor. Bir yılda peynir fiyatları yüzde 100’ün üzerinde arttı. Çiftçiden 8.5 liraya alınan süt markette 30 liraya satılıyor. Aradaki 3.5 katlık fark kimin cebine giriyor?” diye sordu.