ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI TEKİRDAĞ ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA ELİF SAĞLAM SEÇİLDİ

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI TEKİRDAĞ ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA ELİF SAĞLAM SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“180 BİN SAĞLIK İŞÇİSİ YENİ DÖNEM İÇİN YENİDEN ÖZ SAĞLIK-İŞ DEDİ”

Sendikamızın Tekirdağ Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul da Şube Başkanlığı’na Elif Sağlam seçildi. Şube yönetimi ise Gülcan Alpsoy, Çiğdem Yüksel ve Hamit Göymen’den oluştu.

Sendikamız Tekirdağ Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda çalışan 180 bin sağlık işçisi adına toplu sözleşme masasına oturacak olan sendikanın Öz Sağlık-İş olduğunu söyledi, “Yeni dönemde bizi tercih eden, bizimle yeniden yol yürümek için yetkilendiren tüm sağlık işçisi arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Genel Kurula Genel Başkanımız Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Hidayet Dinçer, AK Parti Süleymanpaşa Kadın Kolları Başkanı Bahar Sarıgül, Tekirdağ Acil Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisi Başhekimi Ömer Faruk Gemiş, Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Hüseyin Atak, Medya İş Sendikası Genel Sekreteri İsmail Çetin, HAK-İŞ Konfederasyonu Tekirdağ İl Başkanı ve Öz Gıda İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Cüneyt Aydın, Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Hizmet İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aykut Aktemur, Medya-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Oğuzhan Özdemir, Öz Finans-İş Sendikası İstanbul Avrupa Şube Başkanı Dr. Mümin Evren, Öz İplik-İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Engin Osmanoğlu, Öz Çelik-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri, Öz Orman-İş Sendikası İstanbul Bölge Temsilcisi Muhammet Küçük, Sendikamız Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem, Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Murat Kaytaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikamız İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Sendikamız İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Temel Yazıcı ve Yönetim kurulu üyeleri, Sendikamız Edirne Şube Başkanı Emre Promet ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikamız Çanakkale Şube Başkanı Recep Esen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikamız Kırklareli Şube Başkanı İbrahim Arı ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.


DİVAN BAŞKANLIĞINI REMZİ KARATAŞ YAPTI

blank

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“180 BİN SAĞLIK İŞÇİSİ YENİ DÖNEM İÇİN YENİDEN ÖZ SAĞLIK-İŞ DEDİ”

blank

Sendikamızın Tekirdağ Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı’nda yeni dönem için Öz Sağlık-İş’in yeniden yetkili sendika olarak belirlendiğini vurgulayarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın resmi bildirimi ile süreç başlamıştır. 180 bin sağlık çalışanı yeni dönem için yeniden Öz Sağlık-İş Sendikası’nı tercih etmiştir.  Her birine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Başkan Sert, Genel Kurul’daki konuşmasına geçtiğimiz yıl görevlendirme ile gittikleri Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden dönüş yolundayken geçirdikleri kazada yaralanan ve Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde görev yapan 10  işçimize bir kez daha  şifa dileyerek başladı. Devlet Sert, pandemi sürecinde  Tekirdağ’da  2 üyemizin de  hayatını kaybederek pandemi şehidi olduğunu belirtti, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Genel Başkan Sert, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün haklı bir gururu yeniden yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan 180 bin sağlık işçisi yetkili sendika olarak Sendikamızı seçmiş, toplu iş sözleşme yapma yetkisini Öz Sağlık-İş’e vermiştir.

Bakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan 180 bine yakın sağlık işçisinin tercihinin yeniden Öz Sağlık-İş olması bizler adına onur verici, gurur verici. Bize inanan, bizimle yol yürümeye karar veren tüm işçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum.

Bu güven, bu inanç bizlerin sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan işçilerimizin gerek özlük hakları, gerek çalışma koşulları, gerekse maddi kazanımlarının korunması ve artırılması yönünde hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.

Bizim sendikal anlayışımızda işçi kadar işyerinin varlığının korunması da oldukça önemlidir. İşyeri varsa çalışan vardır. Bu anlamda tarafların uzlaşı içerisinde ve her iki tarafında memnun olabileceği bir toplu sözleşme sürecini başlatacağız.

“SAĞLIK İŞÇİSİ ÜYELERİMİZİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TALEPLERİNİ ALMAYA BAŞLADIK”

Biz üyemizin talebi, beklentisi ve çözüm önerilerini dikkate alan sendikacılık anlayışımız ile yola devam ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı’ndaki üyelerimizden toplu sözleşme taleplerini almaya başladık. Bunun için sendikamız web sitesinde ve resmi sosyal medya hesaplarımızda yer alan linkleri kullanacak sağlık işçisi üyelerimiz bize toplu iş sözleşmesine yönelik taleplerini yollayabilecekler.

“TEKİRDAĞ’DA EMSAL SÖZLEŞME İMZALADIK”

Tekirdağ bizim için önemli şehirlerimizden biri. Sendikal anlamda burada verdiğimiz mücadeleler ortada. Özellikle Namık Kemal Üniversitesi’nde çalışan arkadaşlarımızla alakalı geçtiğimiz günlerde enflasyon karşısında yenik düşülmemesi için Üniversite ile Sendikamız arasında ek protokol yapıldı, yüzde 32’lik bir artışla iyileştirme gerçekleştirildi.

Tabi Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi emsal seçilmiştir. Yeni dönem toplu sözleşmesi için de verdiğimiz mücadele sonucunda üyelerimizin bizlere duyduğu güven ile çoğunluk sağlanarak yetkiyi yeniden Öz Sağlık-İş Sendikamız almıştır. Teşkilatımızı çabalarından dolayı kutluyorum.

 “SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİSİNİN YARDIM ELİ ŞİMDİ DE GAZZELİ ENGELLİ YETİMLERE UZANDI”

Sendikamız bir yandan üyelerimizin hatta üyemiz olmayan sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin haklarını savunurken, kazanımlarını artırırken bir yandan da üstlenmiş olduğu misyon gereği ilkeli, değerlerine bağlı, tarihi-dini-medeniyet bağlarını güçlendirecek faaliyetlerine de aralıksız devam ediyor.

Hepinizin yakından bildiği gibi geçtiğimiz yıl “ŞİFA DAĞITAN ELLER, BU SEFER DE KURUMUŞ BEDENLERE SU DAĞITACAK” sloganı ile Afrika da Tanzanya ve Benin’de susuzluktan kıvranan iki köyde Öz Sağlık-İş Hayratı adında  2 adet su kuyusu  açtırmıştır.

Bu yıl da bir başka kutlu faaliyetin müjdesini vermek istiyorum. Sendikamız Gazze’de eli kanlı İsrail Devleti’nin bombaları ile engelli kalmış, anne babalarını şehit vermiş yetimlere sahip çıkmak için seferber olmuştur.

“GAZZE UMUT KÖPRÜSÜ ENGELLİLER OKULU” Projemizin inşaatı ilkokul-ortaokul ve Rehabilitasyon Merkezi olarak yükselmeye devam ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının eli şimdi de Filistinli engelli ve yetim çocuklarımızın üzerinde. Bir engelli yetim çocuğa umut olmak için, onların bu zor yaşamlarını kolaylaştırmak, kendi kendilerine yetebilmelerini sağlamak için yola çıkılan bu projede eminim hepimiz sadaka-i cariyeye 5 lira-10 lira-30 lira katkı sağlamak için, infak etmek için yarışacağız.

“ÖZ SAĞLIK-İŞ SADECE ÜYESİ ARTSIN DİYE UĞRAŞMIYOR”

blank

Biz büyük bir aileyiz. Her ailede her bir çocuğun farklı dünyası var. Bu büyük camianın da arasında elbette çatlak sesler çıkabilir. Biz sadece üyemiz artsın diye uğraşmıyoruz. Üyemizin kazanımları kadar onların aileleri de bizler için önemlidir. Emanet gözüyle bakıyoruz. Öz Sağlık-İş’in her bir üyesinin ailesi çoluk çocuğu da bizlerin emaneti altında.

Bakın, eskilerimiz bilir. Bir engelli çocuk olduğunda çocuğumu kime emanet edeceğim diye düşünülürdü. Şimdi sosyal devlet anlayışı içerisinde sosyal hizmet çalışanlarımız onlara her türlü hizmeti veriyor. Bu kardeşlerimiz yani sizler onlara hizmet veriyorsunuz. Ne zorluklar içerisinde çalıştığınızı ben biliyorum. Kaşınızı dahi çatamazsınız. Onlara analık şefkati vermeye çalışıyorsunuz. Bunlar Aile ve Sosyal Hizmetler de çalışan arkadaşlarımız. Sağlıktakiler de ha keza öyle. Pandemi sürecinde yaşadıklarınızı ben biliyorum. 2 yaşındaki evladınızı 10 yaşındakine emanet ederek kurumunuzda 14 gün çalıştınız mı? Bizler bunu yaşadık. Allah hepinizden razı olsun. Takdir ediyoruz.

Bugün Tekirdağ Şubemizin ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Şube  Başkanımız Elif Sağlam’ı, ekibini, Tekirdağ teşkilatımızı yürekten kutluyor, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum”

ŞUBE BAŞKANI SAĞLAM’DAN ANLAMLI HEDİYE