NKÜ’de ‘Narko Gençlik Eğitimleri’Başladı

NKÜ’de ‘Narko Gençlik Eğitimleri’Başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi veİl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ‘Narko Gençlik Eğitimleri’ kapsamında tüm birimlerdeki öğrencilere ulaşılması hedeflenen eğitimler dizisininilki Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
EtkinliğeÜniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, eşi Selda ŞAHİN, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülin YILDIZ,Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hamdi ÜNLÜ, akademik ve idari personel, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memurları ve öğrenciler katıldı.
Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülin YILDIZ birer konuşma gerçekleştirdi.Rektör ŞAHİN konuşmasında ‘Narko Gençlik Eğitimleri’nin tüm üniversitede gerçekleştirileceğine ve bağımlılığı önlemeye yönelik farkındalık oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.
Öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen etkinlikte salonda yer alan 650 öğrenciyeTekirdağ Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığıİzleme Merkezi(TUBİM)Büro Amirliği tarafından‘Narko GençlikModülü’ eğitimi verildi. Görevli Polis Memuru Mehmet ÖZDOĞAN bu kapsamda Narkotik Suçlarla Mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri gibi konuları anlattı ve ‘Uyuma Projesinin Mobil Uygulaması’nı tanıttı. Etkinlik,konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.