24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Eski Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan tarafınan çelenk sunulması ile başladı.

Ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Vali Aziz Yıldırım, program öncesinde Atatürk’ü görme şerefine ulaşmış, İsmet İnönü ile hasbihal etmiş 95 yaşındaki emekli öğretmen Bahriye Adalı ile sohbet ederek Öğretmenler Günü kutladı ve programı birlikte izledi.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız’ın okunmasının ardından Emekli Öğretmenler adına Atıf Balkan’ın  konuşmasıyla başladı.

Ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Öğretmen Rasim Fatih Soysal bir konuşma yaptı.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanı verilmesi vesilesiyle 1981 yılından bu yana her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutladığımız bu anlamlı günün yıldönümünde; bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşarken, gücünü sevgiden alan öğretmenlik mesleğinin toplumdaki saygınlığını artırmak; öğretmenlerimiz arasındaki sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, şehit olan, emekliye ayrılan ve ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi saygıyla anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizde mesleklerinin yüce bilincini uyandırmak çabasıyla, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Tekirdağ’ımızın tüm okul ve kurumlarında görevlerini sevgiyle  yerine getiren öğretmenlerimizi, mesleklerini fedakârlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı tebrik ediyor ve Millî Eğitim Ailemizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize, “Aramıza hoş geldiniz” diyor,  mesleki ve özel hayatlarında başarı ve mutluluklar diliyorum.  Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyor; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi, hemşehrimiz Şehit Neşe Alten öğretmenimizi ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Ardından Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı okundu.

Sonrasında ilimiz genelinde öğretmenlik mesleğine yeni başlayan 627 öğretmeni temsilen 23 öğretmen yemin etti.

Yemin edilmesinin ardından yıl içinde emekliye ayrılan 36 öğretmeni temsilen ilçelerimizden programa katılan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri”ni Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri taktim etti.

Devamında 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan tarafından verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programın sunulmasının ardından tören sona erdi.